ANKARA – Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), seçim günü veri akışının sağlıklı olmasını sağlamak için aylar önce başlattığı çalışmalarında sona geldi. CHP, veri girişi dahil tüm dijital süreçlerde hiçbir aksaklık yaşanmaması için Türkiye çapında 4 ayrı seçim tatbikatı gerçekleştirdi.
SEÇİM GECESİ BİNLERCE KİŞİYLE, BİREBİR CANLANDIRILDI
Sanayi ve Teknoloji Bakanlığından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Pınar Uzun koordinatörlüğündeki ‘Veri Giriş Tatbikatı’nın dördüncüsü ve sonuncusu dün akşam gerçekleştirildi. Seçim gününün birebir canlandırıldığı son tatbikata 81 il ve 973 ilçeden okul bilişim sorumluları, sandık sonuç giriş sorumluları ve çağrı merkezi görevlilerinin de aralarında bulunduğu binlerce kişi katıldı.
‘HAZIRLIKLARA AYLAR ÖNCESİNDE BAŞLADIK, TÜM FELAKET SENARYOLARINI DÜŞÜNDÜK’
Seçimle ilgili hazırlıklarına seçim henüz gündeme gelmeden başladıklarını anlatan Uzun, “Aklımıza gelebilecek tüm felaket senaryolarını, alınması gereken tüm önlemleri, gerçekleşmesi belki mümkün bile olmayan ama ‘ya olursa’ diye düşündüğümüz her tabloyu aylar öncesinden çalıştık. Uzman kadrolarla, sektörün en deneyimli isimleri eşliğinde hazırlandık. Aylar önce seçim gününü bekler vaziyetteydik” diye konuştu.
Uzun, seçim günü yaklaşırken gerçekleştirdikleri tatbikatlar için de “Örgüt kabiliyetimizi, organize olma hızımızı, veri giriş hızımızı test etmek, aynı zamanda bilişim altyapımızla örgütümüzün entegrasyonuna dair bir boşluk var ise erken tespit etmek ve bunu çözmek için yürütülen bir süreçti” değerlendirmesini yaptı.
’31 MART’I TEKRAREN TATBİK ETTİK’
CHP Genel Başkan Yardımcısı sözlerini şöyle sürdürdü: “Örgütümüzde kendisini seçim güvenliğine adamış, kritik görevlerde bulunan yol arkadaşlarımızın seçim günü veri aktarma sürecindeki deneyimlerini güçlendirmeyi amaçladık. Sorumlu partililerimize sunduğumuz uygulama ve veri giriş kanalları üzerinden 31 Mart’ı teknik açıdan tekraren tatbik etmek adına gerçekleşen bir çalışmaydı.”
‘TATBİKATLARDA ÇOK OLUMLU SONUÇLAR ALIYORUZ’
Tatbikatlardan çok olumlu sonuçlar aldıklarını, CHP örgütünün Türkiye’nin tüm il ve ilçelerinde sandıklardan alacakları sonucu en hızlı ve doğru biçimde aktaracağını söyleyen Uzun, “Müşahitlerimiz, asil sandık görevlilerimiz, yedek sandık görevlilerimiz, okul sorumlularımız, okul bilişim sorumlularımız, kat sorumlularımız, ilçe ve okul avukatlarımız, çağrı merkezi görevlilerimiz, il ve ilçeler düzeyinde seçim koordinasyonu merkezinde çeşitli kritik rolleri üstlenen diğer arkadaşlarımız mobilize vaziyette seçimin doğru ilerleyişini sağlamak için çalışacaklar. Tüm arkadaşlarımız hem kontrol hem tedbir hem de sonuç ve çözüm odaklı bir sürecin parçası olacak” dedi.
‘SEÇİMİN TÜM AŞAMALARINA HAZIRIZ’
Genel Merkez’de de sürecin işleyişini takip ve koordine edecek uzman bir ekip olacağını belirten Uzun, “Akla gelebilecek bütün felaket senaryolarına çalışarak altyapımızın çok daha güçlendiği büyük bir organizasyonu güçlü bir dayanışma ve eksiksiz özveriyle inşa ettik. Seçim öncesi, seçim günü ve seçim sonrası zaman dilimlerinin tüm aşamalarına deneyim ve uzmanlık gerektiren alanlarda rüştünü ispat etmiş yetkin kadrolarımızla hazırız” diye konuştu.
‘SEÇİM GÜVENLİĞİNİN DİJİTAL YÖNÜ KONUSUNDA HİÇBİR KUŞKUMUZ YOK’
Teknik altyapı açısından da alanının en iyisi ekiplerle çalıştıklarını söyleyen Uzun, “Dünyanın en büyük veri merkeziyle ve sektörde temsil gücü yüksek ekiplerle çalışıyoruz. Seçim güvenliğinin dijital yönü konusunda hiçbir kuşkumuz yok” dedi.
(EKONOMİ SERVİSİ)
GÜNDEM
11 Ocak 2025SPOR
11 Ocak 2025GÜNDEM
11 Ocak 2025SPOR
11 Ocak 2025SPOR
11 Ocak 2025GÜNDEM
11 Ocak 2025GÜNDEM
11 Ocak 2025